SUNIJ-lijn

 

Project: Diverse werkzaamheden, zoals het leveren van wielafspanningen, schakelaaropstellingen en bovenleidingmateriaal, t.b.v. het project 'SUNIJ: sneltram van Utrecht naar Nieuwegein/IJsselstein'.

 

Opdrachtgever: Dura Vermeer

 

Beschrijving:

De Sneltram ‘SUNIJ’ is begin jaren 1980 ontwikkeld door de Nederlandse Spoorwegen met als doel snelle railverbindingen te realiseren tussen de werksteden en de groeikernen (de zogenaamde slaapsteden). De sneltram maakt deel uit van het Utrechts HOV-netwerk. Er reizen op een doordeweekse dag tussen de 38.000 en 40.000 mensen met de Utrechtse sneltram. Het grootste deel (circa 25.000 - 30.000 mensen) reist tussen Centraal Station en Kanaleneiland.

 

Een aantal jaren geleden is er een project gestart voor grootschalige vervanging van infrastructuur (GVI) op de Sneltram Utrecht-Nieuwegein/IJselstein. Het merendeel van de de Sneltram Utrecht-Nieuwegein/IJselstein was dertig jaar oud en dringend aan groot onderhoud toe. Het project werd uitgevoerd in een aantal fasen, waarbij Armada Mobility diverse werkzaamheden op dit project heeft uitgevoerd zoals het leveren van wielafspanningen, schakelaaropstellingen en bovenleidingmateriaal.

 

 

RAILINFRA

 

 

Terug naar overzicht

SUNIJ-lijn
SUNIJ-lijn
SUNIJ-lijn