Betuweroute

 

Project: De Betuweroute

 

Locatie & aantallen: Van zee naar Zevenaar, ruim 5.500 palen en armen 

 

Opdrachtgever: Strukton Rail Nederland

 

Beschrijving:

Een goederenspoorlijn door Nederland, van zee naar Zevenaar. Juist omdat de spoorlijn dwars door ons polderlandschap snijdt, is grote aandacht besteed aan het ontwerp. Wij produceerden en monteerden ruim 5.500 palen en armen die de bovenleiding van de Betuweroute dragen.

 

De zogenaamde armen, die de bovenleiding (hoogspanningskabels) dragen, zijn door ons geproduceerd. Een bijzonder product, want voor de Betuweroute zijn deze speciaal ontworpen door een architect. 

 

Goed geregeld
De armen zijn gemaakt van aluminium buizen. Deze zijn in speciaal daarvoor ontwikkelde ‘mallen’ in elkaar gezet. Er zijn meer dan 40 verschillende uitvoeringen gemaakt, waarbij allerlei onderdelen nauwkeurig gemonteerd moesten worden. In de mallen zijn de armen naar het spoor gebracht. Daar zijn ze op de werktrein geladen. De armen werden vervolgens gemonteerd met behulp van een bijzonder voortuig: de Stormobiel. Een weg- en railvoertuig dat op iedere overweg of railinzetplaats in het spoor gezet kan worden. Op de wagons achter de Stormobiel stonden de mallen met de te monteren armen. De kraan op het nevenspoor verwijderde de mallen als de armen eruit waren gehaald en plaatste weer volle mallen. De opdracht bij de realisatie van de Betuweroute was om bij deze hoge productiesnelheid eersteklas kwaliteit te blijven leveren.

 

RAILINFRA

 

 

 

Terug naar overzicht

Betuweroute
Betuweroute
Betuweroute