Provincie Friesland


Project: Ontwerp, productie en montage van circa 160 duurzame abri's met zonnepanelen en ruim 1000 HY-fietsparkeerplekken.

 

Opdrachtgever: Provincie Friesland

 

Beschrijving:

Voor de provincie Friesland produceerde en plaatste Armada Mobility circa 160 abri's. De oude abri's aan provinciale wegen werden vervangen door nieuwe, net zoals de bijbehorende fietsenstallingen. De fietsenstallingen werden vervangen door (overdekte) HY-fietsparkeersystemen. Het ging om fietsparkeervoorzieningen voor maar liefst 1000 fietsen.

 

Nijeholtpade werd gekozen als plaats voor de eerste nieuwe abri omdat het dorp graag haltes wilde bij het eerder opgeknapte kruispunt. Veel abri's in Friesland waren verouderd en er was weinig eenheid. Geduputeerde Kramer was dan ook blij met de vervanging van alle oude bushokjes. Ook de eerste reizigster die gebruik maakte van de abri en de fietsenstalling was erg blij: 'Ik hoef hier eindelijk niet meer met een paraplu te staan!'

 

Abri type Landscape plus HY-fietsparkeersysteem

Het ging om circa 160 stuks duurzame abri's met zonnepanelen. Uniek aan de abri is dat er zowel aan de binnen- als buitenkant een bankje is geïnstalleerd. De reiziger kan daardoor bij goed én slecht weer comfortabel wachten. De duurzame bankjes zijn gemaakt van onder hitte geperste bamboe vezels. Het materiaal voelt comfortabel aan bij zowel koude als warme buitentemperaturen. Bij veel van de abri's worden onze HY-fietsenstallingen geplaatst, die samen met de abri een mooi geheel vormen.

 

 

 

ONZE FIETSENSTALLINGEN

 

 

Terug naar overzicht

Fietsbeugel HY
Fietsbeugel HY Provincie Friesland
Landscape fietsoverkapping met HY