FRIS Utrecht


Project: 
Fiets Route Informatie Systeem (FRIS) voor Gemeente Utrecht

 

Opdrachtgever: Gemeente Utrecht

 

Beschrijving:

Vrijwel iedereen kent de PRIS systemen waarbij men via displays op diverse locaties in de stad kan zien hoeveel parkeerplaatsen nog beschikbaar zijn in verschillende parkeergarages. Wist u al dat dergelijke systemen ook ingezet kunnen worden voor diverse fietsenstallingen in een stad? P-route Fiets voor Gemeente Utrecht was het eerste project ooit waarbij zo’n Fiets Route Informatie Systeem (ook wel FRIS genoemd) gerealiseerd is. Utrecht had hiermee een wereldprimeur.

Het innovatieve fietsdetectie- en verwijssysteem van Lumi Guide detecteert het aantal vrije plaatsen in de stallingen, deze informatie wordt doorgestuurd naar strategisch geplaatste displays op diverse locaties in de stad. Zo kunnen fietsers op weg naar de binnenstad zien waar er nog plek is om te parkeren. Op deze manier kan men tijdig voor een fietsenstalling kiezen waar voldoende plekken vrij zijn.

 

Voor dit unieke project hebben wij de masten, bijbehorende displays en de plaatsing hiervan verzorgd, daarnaast hebben we de algehele projectmanagement voor dit werk uitgevoerd. We kijken samen met Lumi Guide met gepaste trots terug op een zeer mooi project dat we in een prettige samenwerking met Gemeente Utrecht hebben gerealiseerd.

 

 

 

ONZE BEWEGWIJZERING

 

 

Terug naar overzicht

Fiets Route Informatie Systeem
FRIS in Utrecht
Fietsdetectie- en verwijssyteem