Eerste Friesche abri Nijeholtpade

Een tikje eigenwijs, stoer en grotendeels doorzichtig. Een voor Friesland ontworpen abri is woensdagochtend onthuld aan de N351 bij Nijeholtpade. Voor de provincie Friesland produceert en plaatst Armada Mobility circa 160 abri's. De oude abri's aan provinciale wegen worden vervangen door nieuwe, net zoals de bijbehorende fietsenstallingen. Eind april 2018 is de klus geklaard.

 

Nijeholtpade werd gekozen als plaats voor de eerste nieuwe abri omdat het dorp graag haltes wilde bij het vorig jaar opgeknapte kruispunt. Dorpsbewoners en kinderen van basisschool It Holtpad zagen woensdag hoe gedeputeerde Johannes Kramer de abri onthulde. Veel abri's in Friesland zijn verouderd en er is weinig eenheid. Kramer is dan ook blij met de vervanging van alle oude bushokjes. Ook de eerste reizigster die gebruik maakte van de abri was erg blij: 'Ik hoef hier eindelijk niet meer met een paraplu te staan!'

 

Abri type Landscape

Het gaat om circa 160 stuks duurzame abri's met zonnepanelen. Uniek aan de abri is dat er zowel aan de binnen- als buitenkant een bankje is geïnstalleerd. De reiziger kan daardoor bij goed én slecht weer comfortabel wachten. De duurzame bankjes zijn gemaakt van onder hitte geperste bamboe vezels. Het materiaal voelt comfortabel aan bij zowel koude als warme buitentemperaturen. Bij veel van de abri's worden onze HY-fietsenstallingen geplaatst, die samen met de abri een mooi geheel vormen.

 

In het nieuws

Bekijk hier de onthulling die werd gedeeld op Omroep Friesland.

 

 

Fotografie: fotobureau Hoge Noorden

 

 

 

Terug naar overzicht

Fotobureau Hoge Noorden
Fotobureau Hoge Noorden
Eerste Friesche abri Nijeholtpade