Kinepolis (voorheen Metropolis) Antwerpen

 

Project: Zuilen bij Kinepolis in Antwerpen.

 

Projectomschrijving:

Het Kinepolis-bioscoopcomplex in Antwerpen, voorheen 'Metropolis', werd naar analogie met de andere complexen van de bioscoopgroep, omgedoopt tot 'Kinepolis Antwerpen'. De kenmerkende zuilen die de naam 'Metropolis' droegen, kregen het nieuwe opschrift 'Kinepolis'.

 

Kinepolis Antwerpen heeft in totaal 24 filmzalen met in totaal 7.377 zitplaatsen. De grootte van de zalen varieert van 182 tot 694 plaatsen per zaal. Alle zalen hebben het THX-certificaat, dat garant staat voor kwalitatief geluid en beeld. In zaal 3 is er de Barco Escape technologie waar gebruik gemaakt wordt van drie schermen. Zaal 5 heeft een Barco Laser projector en Dolby Atmos geluidsysteem dat de beeld- en geluidskwaliteit nog kwalitatiever maakt en zaal 11 beschikt over een Auro geluidsysteem.

 

Voor de realisatie van de zuilen was er een grote uitdaging: een levertijd van 8 weken. Het gebouw zou officieel geopend worden samen met 5.000 genodigden. De laatste zuil werd aan de vooravond van de opening geplaatst. Chapeau voor dit geweldige teamresultaat. Iedereen was zich doordrongen van deze extreme uitdaging. Het proces van engineering was binnen 2 weken definitief en het productieproces binnen 5 weken gereed.

 

Technische omschrijving:

  • RVS panelen 1,5 mm
  • Panelen in radius gewalst
  • Gootelementen als drager van de panelen en behuizing van NEON verlichting
  • Geperforeerde RVS afscherming van de NEON tot een hoogte van 2.000 mm
  • Afwerking geborstelde structuur in korrel 240
  • Totale diepte van het zuilsysteem bedraagt ca. 150 mm

 

Voor uw project ontzorgen we u door het volledige proces van engineering, stabiliteitsberekeningen, begeleiding van een proefopstelling of in dit geval een proefpaneel (mock-up), productie en montage van de zuilen te verzorgen.

 

ONZE ZUILEN

 

 

Terug naar overzicht

Decoratieve zuilen
Decoratieve zuilen
Decoratieve zuilen