Buitenplafonds Ahoy Rotterdam

 

Project: Architectonische buitenplafonds bij Ahoy te Rotterdam.

 

Projectomschrijving:

De bouwwerkzaamheden waren verdeeld in een aantal bouwdelen. In het oog springend hierbij waren de nieuwe beurshal, een ontvangsthal en een compleet nieuwe entree voor het sportpaleis. Dit bouwproject werd onder de naam Ahoy2000 gestart om in te kunnen spelen op de marktontwikkelingen en de steeds hogere eisen die bezoekers gingen stellen aan accommodaties als Ahoy.

 

De nieuwe entree aan het oude sportpaleis van Ahoy is destijds voorzien van decoratieve aluminium plafondbekleding. De 2 grote trappen links en rechts aan de binnenzijde van het entreegebouw bepalen de uiteindelijke vorm van het oplopende buitenplafond. De 2 plafondvelden hangen als het ware onder tegen de draagconstructies die de trappen ondersteunen.

 

Door in een vroeg stadium mee te denken, is het ontwerp van deze decoratieve plafonds volledig afgestemd op de bouwkundige achter-constructies en zijn er een aantal optimalisaties doorgevoerd.

 

Technische omschrijving:

  • Aluminium panelen 2,0 mm
  • Plafondstroken schuin doorlopend tot tegen de ramen
  • Verlichting aan de gevelzijde geïntegreerd
  • Afwerking RAL zwarte poedercoating
  • Totale diepte van het plafondsysteem bedraagt ca. 140 mm

 

We kunnen voor u het volledige proces van engineering, stabiliteitsberekening, proefopstelling (mock-up), productie en montage van de architectonische decoratieve gevelelementen verzorgen.  

 

ONZE PLAFONDBEKLEDING

 

 

Terug naar overzicht

Architectonische buitenplafonds Ahoy Rotterdam
Oplopend buitenplafond bij Ahoy
Onderaanzicht buitenplafond