Fietsparkeer projecten - Provincie Friesland


Project: ontwerp, productie en montage van circa 160 duurzame abri's met zonnepanelen en ruim 1000 HY-fietsparkeerplekken.

 

Opdrachtgever: Provincie Friesland

 

Beschrijving:

Voor de provincie Friesland produceert en plaatst Armada Mobility circa 160 abri's. De oude abri's aan provinciale wegen worden vervangen door nieuwe, net zoals de bijbehorende fietsenstallingen. De fietsenstallingen worden vervangen door (overdekte) HY-fietsparkeersystemen. Het gaat om fietsparkeervoorzieningen voor maar liefst 1000 fietsen. Eind april 2018 is de klus geklaard. 

 

Nijeholtpade werd gekozen als plaats voor de eerste nieuwe abri omdat het dorp graag haltes wilde bij het vorig jaar opgeknapte kruispunt. Veel abri's in Friesland zijn verouderd en er is weinig eenheid. Kramer is dan ook blij met de vervanging van alle oude bushokjes. Ook de eerste reizigster die gebruik maakte van de abri en de fietsenstalling was erg blij: 'Ik hoef hier eindelijk niet meer met een paraplu te staan!'

 

Abri type Landscape plus HY-fietsparkeersysteem

Het gaat om circa 160 stuks duurzame abri's met zonnepanelen. Uniek aan de abri is dat er zowel aan de binnen- als buitenkant een bankje is geïnstalleerd. De reiziger kan daardoor bij goed én slecht weer comfortabel wachten. De duurzame bankjes zijn gemaakt van onder hitte geperste bamboe vezels. Het materiaal voelt comfortabel aan bij zowel koude als warme buitentemperaturen. Bij veel van de abri's worden onze HY-fietsenstallingen geplaatst, die samen met de abri een mooi geheel vormen.

 

Jaar: 2017-2018

 

ONZE FIETSENSTALLINGEN   CONTACT

 

 

Terug naar overzicht

Fietsbeugel HY
Fietsbeugel HY Provincie Friesland
Landscape fietsoverkapping met HY